top of page

7 Tips voor het perfecte model

De perfecte bh vinden voor jouw lichaam is niet zo simpel. Er zijn heel wat dingen waar je rekening mee moet houden, en al zeker als je een bh wil die comfortabel zit en lang zal meegaan. In de winkel helpt Diane je met plezier met het vinden van de juiste bh, maar de tips in dit artikel helpen je alvast een stukje op weg!

 

1. Weinig ruimte tussen je borsten?

Kies dan voor een snit met een lager middenstuk vooraan. Zo vermijd je dat je beugels in je borst prikken.

2. Veel ruimte vooraan tussen je borsten?

Dan kies je best voor een bh met een middenstuk dat wat breder is. Het zal beter aanpassen. Als je een uitgesprokener decolleté wil, kan je opteren voor een push-up: die zal je borsten dichter bij elkaar brengen.

3. Veel borstweefsel aan de zijkant?

Kies dan voor een bh met een bredere beugel en een extra verstevigingspaneel aan de zijkant. Die zal het borstweefsel mooi omhullen en meenemen in de cup.

4. Weinig afstand tussen je schouders en je borsten?

Kies dan voor een model met beugels die niet te hoog komen en wat lager uitgesneden cups. Zo vermijd je dat de beugels prikken onder je oksels en dat je bh te overweldigend oogt.

5. Ongelijke borsten?

Geen enkele vrouw heeft twee dezelfde borsten, het is dus heel normaal dat de ene kant wat zwaarder is dan de andere. Vaak kun je het verschil wegwerken met de schouderbandjes van de iets kleinere borst net een tikkeltje strakker aan te trekken. Je kan ook een mousse bh proberen, deze zal het verschil optisch verminderen. Is het verschil wat groter, probeer dan een bh met verwijderbare kussentjes en haal aan de ene kant het kussentje eruit. Kies trouwens je cupmaat op basis van je grootste borst.

6. Weinig volume aan de bovenkant van je borsten?

Kies voor een model dat je borsten wat lift en ze bovenaan mooi omhult. Een zware push-up is niet altijd de oplossing omdat je bovenaan een knik kan krijgen, wat niet flatteert. Een mousse bh kan vaak helpen. Kies bij een niet-voorgevormde bh een model dat niet te laag is uitgesneden.

7. Grote cupmaat?

Als je een grotere cupmaat hebt, dan ben je echt niet veroordeeld tot een stevige oma-bh. Er bestaan vandaag de dag ook modieuze bh's, bijvoorbeeld bh's van PrimaDonna, die je boezem de nodige steun zullen geven. Waar je op moet letten:

  • Een goede bh heeft aan de zijkant een extra versteviging: dat zorgt ervoor dat je borsten mooi gecentreerd en gelift worden.

  • Bredere schouderbandjes: hoe groter de cupmaat, hoe breder de schouderbandjes. Dat is essentieel om ervoor te zorgen dat de schouderbandjes niet gaan snijden. Maar niet getreurd: lingeriefabrikanten doen er alles aan om die bandjes er zo mooi mogelijk uit te laten zijn.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page