top of page

Je lingerie wassen: tips!

Dat je je met lingerie op en top vrouwelijk kan voelen, weten we al. Maar hoe onderhoud je je lingerie zodat je nog lang kan genieten van jouw lucky underwear?

 

Waszakje

Lingerie met de hand wassen is nog steeds het allerbeste voor je ondergoed. Wil je het toch wassen? Stop je lingerie dan in een waszakje. Dit zorgt ervoor de schade van een wasbeurt in de machine te beperken. Ook voorkom je met een waszakje dat beha’s niet ergens aan andere kledingstukken blijven haken, of dat je ruwe handdoek langs je kanten hipster schuurt.

Haken

Zorg er ook voor dat je beha’s altijd eerst sluit voordat je ze in de wastrommel doet. Zo haken ze nergens aan vast. Ook niet wanneer ze in een zakje zitten. Je kunt trouwens verschillende soorten lingerie in één waszakje stoppen, zolang ze maar op kleur bij elkaar worden gesorteerd.

Lage temperatuur

In de wasmachine? Programmeer de machine dan op ’handwascyclus’ als het kan. Dus een lage temperatuur en gebruik een zacht wasmiddel.

Drogen & draperen

(Hand)wasje klaar? Laat het ondergoed drogen. Strijken, stomen of drogen in de trommel is erg slecht voor je lingerie. Drapeer het ondergoed ergens zachtjes overheen zodat het kan drogen. Het draperen geldt overigens ook voor panty’s.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page