top of page

10 weetjes over de perfecte bh

Wist je dat? Veel vrouwen weten eigenlijk niet zo veel over het kledingstuk dat ze het dichtst bij hun hart dragen. Vandaag zetten we tien weetjes over de perfecte bh op een rijtje.

 

1. Een bh is het meest complexe kledingstuk dat er bestaat.

2. Een kwaliteits-bh bestaat uit 45 onderdelen, dubbel zoveel als een goedkope bh. En wees gerust: die extra onderdelen zijn er niet zonder reden.

3. Het duurt 20 à 30 minuten om een bh elkaar te naaien. Bij een kwaliteitsmerk als PrimaDonna is dat dubbel zo lang als bij een goedkoop merk.

4. Mooie lingerie bestaat uit mooie materialen: kant, zijde of broderie. Deze stoffen worden met de grootste zorg gekozen: elk onderdeel dat in rechtstreeks contact komt met de huid, wordt altijd zo zacht mogelijk gemaakt.

5. Aan kwaliteitslingerie maken komt ook vandaag nog steeds een groot stuk handwerk te pas: strikjes die met de hand geknoopt worden, het stikwerk, schouderbandjes die manueel gevlochten worden…

6. Kijk eens naar de afwerking van het deeltje van de bh waar de haken en ogen zitten. Voel hoe zacht de materialen daar zijn, speciaal om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken.

7. De beugel is een ijzerdraad die omhuld wordt met een beschermende laag. Uiteraard is de kwaliteit van het ijzer en de beschermingslaag van cruciaal belang. Een beugel zorgt voor een mooie vorm én ondersteuning maar mag nooit irriteren. Daarom wordt de beugel nog eens ingepakt in een special beugelhoesje (mét onder andere een zachte laag mousse) zodat je de beugel gewoonweg niet voelt.

8. Geheimen aan de binnenkant: aan de binnenkant van de bh zie je vaak extra stukjes tulle. Deze dienen voor de stevigheid en ze zorgen ervoor dat je borsten mooi worden gecentreerd.

9. Om de perfecte pasvorm te garanderen wordt vaak met handgemaakte patronen gewerkt.

10. Prototypes worden nog steeds gepast op echte pasdames. Goede lingerie wordt gemaakt met het oog op echte vrouwen. Daar kan u zeker van zijn.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page