top of page

Zo kies je de juiste lingerie voor je outfit!


Ooit wel eens opgemerkt dat fotomodellen in modereportages en mannequins op de catwalks maar zelden een bh dragen (of het moet voor de prêt-à-porter show van La Perla zijn maar dan vormen 'outerwear' en 'underwear' één onlosmakelijk geheel)? Als je je het even kunt permitteren, is het - eigenlijk - verreweg het mooiste. Helaas is het in het dagelijks leven niet altijd even praktisch. Ten eerste omdat we niet allemaal behept zijn met een paar kleine, stevige borstjes - zoals veel mannequins - zodat we bh-loos door het leven kunnen huppelen. Maar ook omdat veel kledingstukken net te doorzichtig zijn of net iets te veel tekenen om ze zonder bh te dragen, tenminste als je het netjes wilt houden.

 

Een bh blijft dus een noodzakelijk ding, net zoals - en daarover bestaat geen enkele twijfel - het slipje. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat je niet zomaar elke bh en elk slipje onder alles kunt dragen. Wil je dat je kleding onberispelijk valt (net zoals in de modereportages en op de catwalks) dan zul je met beleid te werk moeten gaan. Denk dus niet dat de keuze van lingerie niet belangrijk is omdat je het toch niet ziet. Verkeerd gekozen lingerie zie je vaak wel en dat is nu juist niet de bedoeling.

Je komt er dus niet met tien onderbroekjes van hetzelfde model en je lievelingsbh die je af en toe verwisselt voor je sportbh. Hoe lekker het ook allemaal mag zitten... Helaas is er iets meer voor nodig om overal en altijd 'een goed figuur te slaan'. Hier zijn onze tips:

Kies je lingerie altijd in overeenstemming met je kleding

Trek 's morgens niet zomaar een onderbroek en een bh aan maar vraag je eerst af welke kleren je die dag gaat dragen en kies op basis daarvan je ondergoed. In het begin vergt dat misschien enige moeite maar na verloop van tijd weet je precies welk broekje bij welke rok of broek past, en welke bh bij welk truitje of bloesje hoort.

Kies de maat met zorg en ga voor een goede pasvorm

Ondergoed dat te groot is, 'breekt' de soepele lijnen van je kleding. Het kan je outfit een slonzig aanzien geven en het komt je figuur niet ten goede. Ondergoed dat te klein is, is evenmin flatterend. Denk maar eens aan het effect van een te strakke bh onder een t-shirt: iedereen kent de kussentjes die zich op de rug vormen. Behalve de juiste maat, is ook de pasvorm heel belangrijk. De ervaring leert dat de duurdere merken betere pasvormen hebben. Beter een bh minder dus, dan meerdere goedkope bh's.

Onderschat het 'emotionele' effect van sexy lingerie niet

Eenvoudige katoenen broekjes en degelijke, goed passende bh's zijn prima als het allemaal matcht met je kleding, maar onderschat het effect van een sexy lingeriesetje niet. Ook al zie je het niet (dat is en blijft de bedoeling!) het geeft je extra flair en dat blijft niet opgemerkt!

Bh-bandjes in zicht zijn uit den boze

Omdat we het tegenwoordig zoveel zien, storen we ons er eigenlijk niet meer zo aan, maar toch is en blijft het bepaald niet chic om je bh-bandjes in zicht te dragen. Bedenk daarom voordat je een topje of jurkje koopt met wat voor bh je het gaat dragen (en of het wel draagbaar is - soms is het echt moeilijk een elegante oplossing te vinden en blijft 'geen bh' vaak de enige optie, als dat tenminste een optie is). Wil je op 'alles' voorbereid zijn, rust je ondergoed-collectie dan uit met een multifunctionele bh: een bh die je ook zonder bandjes kunt dragen of een bh met bandjes die je 'crisscross' of 'haltergewijs' kunt dragen. Speciaal voor laag op de rug uitgesneden jurken en topjes zijn er zelfs bh's die laag op de rug sluiten.

Weg met de onderbroekenlijn

Veel rokken en broeken tekenen, vooral als ze strak sluiten of uit dunne materialen zijn vervaardigd. De oplossing is natuurlijk een tanga of een string (niet te strak anders bereik je het tegengestelde resultaat). Houd je niet van tanga's of strings, kies dan in ieder geval voor naadloos ondergoed.

Niet doorschijnend

Een onderbroek die door je kleding heen zichtbaar is, is net zo erg als een 'onderbroekenlijn'. Kies daarom ook de kleur van je ondergoed met zorg. Denk niet dat wit doorschijnen tegengaat. Meestal zijn huidskleurtinten, zachtgrijs en mokkatinten minder goed zichtbaar dan wit. Maar ook hier geldt: eerst proberen en dan de beste optie kiezen.

Geen strings onder korte rokjes en geen tepels die door truitjes prikken (tenminste... niet altijd)

Stel je voor dat je (mannelijke) collega je laat voorgaan op de trap (iets dat tegen de etiquette is omdat mannen vrouwen op de trap nu juist niet moeten laten voorgaan) en je hebt onder je korte rokje even snel een piepklein stringetje aangetrokken. Geen prettig idee (in het merendeel van de gevallen, althans). Vermijd dergelijke situaties en wees ook altijd bedacht op onverwachtse windvlagen (denk aan de beroemde Marilyn Monroe-scène). Kies je ondergoed zo dat je je er gemakkelijk bij voelt. Je keuze hangt natuurlijk af van de situatie (een klein stringetje onder een minirokje kan heel sexy zijn als je met je vriendje uitgaat). Ook je keuze van bh vereist soms de nodige 'preutsheid'. Samantha van 'Sex and the city' mocht dan zelfs neptepeltjes onder haar truitje dragen omdat het zo sexy is als ze erdoor heen prikken, in veel gevallen zul je je er toch niet gemakkelijk onder voelen. Laat je dus, bij het kiezen van je underwear, niet alleen door je outerwear, maar ook door de situatie leiden.

Weet je het nog niet zeker? Laat je bij Lingerie Galatea begeleiden naar de perfecte lingerie. Dankzij ons persoonlijk stylingadvies weet jij exact welk ondergoed je bij je outfit moet dragen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page